شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

زیرساخت‌های قوی ارتباطات بی‌سیم؛ شرط داشتن شهر الکترونیکی

ارتباطات بي سيم

سه شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۰ - ۲۳:۰۵:۰۰


تحقق شهر و شهروند الکترونیک نیاز دارد که ارگانی به میدان پا بگذارد، به نحوی که به درآمدزایی توجهی نداشته باشد.

امیر اعلایی - کارشناس تجارت الکترونیکی - در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به این که شهر و شهروند الکترونیک زمانی محقق می‌شود که مردم بتوانند حداقل نیازهای خود را بر بستر اینترنت بیابند، اظهار کرد: متاسفانه در شرایط حال حاضر و به دلیل محدودیت‌هایی که در راستای سرعت اینترنت وجود دارد، بسیاری از افراد داشتن خطوط پرسرعت اینترنت را که یکی از نیازهای اولیه افراد در دنیای حال حاضر به شمار می‌رود، هزینه‌کردی بیهود تلقی می‌کنند.

وی گفت: شرط اول داشتن شهر الکترونیکی، زیرساخت‌هایی قوی در حوزه ارتباطات بی‌سیم و کابلی است چراکه باید این را در نظر داشت که هر کدام از مسیرها از دسترس خارج شوند، پشتیبانی بلافاصله کار خود را آغاز کرده و نیاز کاربران را مرتفع سازد.

او ادامه داد: ‌ممکن است در حال حاضر زیرساختی قوی در کشور ما بر بستر CT وجود داشته باشد اما با محدودیت‌هایی که خود در‌ فناوری اطلاعات ایجاد کرده‌ایم، عملا بعضی از این زیرساخت‌ها را به حاشیه برده و هیچ استفاده مفیدی از آن‌ها نداریم.

اعلایی گفت: پرداخت صورت‌حساب‌های دوره‌ای مردم کشور از طریق اینترنت در حال حاضر برای اکثریت، امری بیهود تلقی شده چراکه هیچ اعتمادی نسبت به روال الکترونیکی نداشته و نمی‌توانند تعاملی با آن داشته باشند.

این کارشناس تجارت الکترونیکی گفت: ‌پیش‌نیاز اجرای هر طرح و پروژه‌، ارتقای سطح دانش مورد نیاز افراد در آن حوزه است تا بتوانند بدون اختلال به رفع نیاز خود بپردازند.

وی گفت: برای صاحب‌نظر بودن در عرصه الکترونیکی باید خود را با کشورهای برتر در این حوزه قیاس کرد و اختلاف رتبه را ملاک کار برای برنامه‌ریزی‌های آینده قرار داد.

اعلایی افزود: اما در این حوزه نیز شاهدیم بعضا برای این که بتوانیم کمبودهای خود را توجیه کنیم به قیاس با کشورهایی روی می‌آوریم که خودشان شاید به نوعی چند پله از ما پایین‌تر باشند.

او در پایان با ارایه راهکارهایی برای ارتقای سواد عمومی در حوزه شهروند الکترونیکی گفت: شهر و شهروند الکترونیک زمانی معنا پیدا می‌کند که ارگانی آستین‌های خود را بالا زده و با پذیرفتن این موضوع که ممکن است درآمدی از انجام فرهنگ‌سازی عایدش نشود، به آموزش افراد و مخصوصا سطح متوسط و رو به پایین جامعه بپردازد و با آشنا کردن آن‌ها با دنیای الکترونیکی حال حاضر، اعتمادسازی را به ارمغان آورد.

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو